Domotica, verlichting, audio & video, verwarming en beveiliging. Alles onder één knop!

Particulier

Binnen domotica zijn er door de jaren verschillende toepassingsgebieden ontstaan. In eerste instantie was domotica met name gericht op de 'slimme woning'. Met behulp van de ontwikkelde technologie werd het mogelijk de audio- en video systemen en verlichting op een eenvoudige manier te besturen. Weg met allerlei verschillende afstandsbedieningen!

De technologische ontwikkelingen zetten zich in een rap tempo door. Er werden toepassingen ontwikkeld gericht op het beveiligen van de woon- en werkomgeving. Met name bewegingssensoren, camera's maar ook sloten die met behulp van het domotica systeem geactiveerd kunnen worden.

De ontwikkelingen op het vlak van internet en smartphones maken het ook mogelijk uw domotica systeem vanuit iedere willekeurige locatie te besturen. Vanuit uw vakantieadres een oogje in het zeil houden maar ook een SMS bericht of bericht vanuit een app ontvangen wanneer iets of iemand uw tuin of woning betreedt is een eenvoudig te realiseren toepassing.

Ook vanuit een duurzaamheidsperspectief kan domotica een belangrijke bijdrage leveren. Uw verlichting aan alleen wanneer dat nodig is en dan ook nog op het gewenste niveau door de dimmer slim in te zetten. Het aansturen van uw verwarming kan ook tot een forse besparing leiden.

 

Aan de linkerkant ziet u meerdere pagina's over domotica in uw thuisomgeving.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact opnemen en zullen wij u persoonlijk te woord staan.