Domotica, verlichting, audio & video, verwarming en beveiliging. Alles onder één knop!

ISE Amsterdam 2016

Wat is de ISE in Amsterdam?

ISE of eigenlijk Integrated Systems Europe, is de grootste AV systeemintegratie beurs in de wereld. Het jaarlijkse vierdaagse evenement, dat in de Amsterdam RAI elk jaar in februari plaatsvindt, wordt georganiseerd en geleid door Integrated Systems Events. Integrated Systems Events is een samenkomst van InfoComm International en CEDIA - de twee belangrijkste brancheverenigingen voor de wereldwijde audiovisuele industrie. Sinds de eerste Integrated Systems Europe in 2004, is het evenement jaar-op-jaar aan het groeien. In 2016 verwelkomden ze meer dan 1.100 exposanten (met talloze nieuwe productlanceringen) en meer dan 65.000 bezoekers naar de RAI. ISE is meer dan een tentoonstelling. Uitgebreide professionele ontwikkelingsprogramma's vanaf InfoComm en CEDIA, evenals demo en product sessies van exposanten, zijn van belangrijk waarde voor het succes van de beurs. Op de top van dat, ISE herbergt diverse pre-show en show events, evenals tech tours, mogelijkheden om te netwerken en andere zakelijke initiatieven. Het resultaat is een beurs die een vriendelijke en positieve sfeer draagt wat Integrated Systems Europe de ideale plek maakt voor het verkennen van alle nieuwe mogelijkheden.

 

Wat hebben wij dit jaar gezien?

Op de ISE was weer veel te zien. Alle hallen van de Rai vol met stands van leveranciers vanuit alle uithoeken van onze aardbol. Veel noviteiten op het gebied van beeld en LED technieken vanuit het oosten. Veel nieuwe ontwikkelingen vanuit de audio wereld van de bekende high-end leveranciers zoals Bowers & Wilkins, Dali, KEF en Lyngdorf. Op video gebied was er weer veel te zien met grote maten schermen, schermen verwerkt in spiegels, schermen met een buitenrand van maar 1,8mm, dubbelzijdige tv-schermen en ga zo maar door. Ook 4K zien we hier aan alle kanten terug komen, dit zal ook niet lang meer duren voordat dit de standaard gaat worden in de markt.

We zien toch ook dat er op het gebied van digitale audio nog een hoop rommelt. Vooral met de vragen wanneer is audio nu van hoge kwaliteit en is het wel goed als ik audio draadloos stream. Hierbij zijn zoveel factoren van belang dat dit een heel moeilijk punt maakt. De gouden regel is eigenlijk wat je er in stopt komt er ook uit, oftewel is de bron (CD, LP, MP3 of andere bestanden) van lage kwaliteit dan zal hetgeen wat u hoort nooit beter zijn dan dat. Ook al heeft u het nog zo'n duur systeem staan, dat verandert niks. Dit maakt de behoefte voor betere bronnen en dus ook afspeel apparaten groter. Crestron en Control4 bieden allebei de mogelijkheid om digitale bronnen af te spelen via digitale uitgangen om vanuit in een zo hoog mogelijke kwaliteit naar uw receiver te gaan. Gelukkig bewegen zij hier dus in mee!

Ook vanuit de domotica waren en nieuwe ontwikkelingen te zien zoals Control4 die met een volledig nieuwe controller serie en Europese maat schakelaars en dimmers is uitgekomen (hier volgt nog een item over). Crestron is gekomen met o.a. een cloud-based Boardroom beheer systeem, daarmee gaat er een wereld voor u open. Vooral de vele nieuwe opties betreft touchscreens, remotes maken dit weer een mooi jaar.

 

Kortom weer veel nieuws te zien, te veel om op te noemen. Wilt u weten of er wat voor u tussen zit neem gerust contact met ons op!