Domotica, verlichting, audio & video, verwarming en beveiliging. Alles onder één knop!

Energie besparen

Energie besparen met Domotica!

Het automatiseren van uw woning biedt u de mogelijkheid uw energiekosten te verlagen. Doordat u in staat bent al uw apparaten centraal aan te sturen kunt u nu ook besluiten bepaalde apparaten te starten op tijdstippen waarop goedkopere energie aangeboden wordt. Hierbij kunt u denken aan uw vaatwasser die aan de slag gaat als u al lang onder de wol ligt.

 

 

Op verlichting kan ook veel bespaard worden. U kunt besluiten bepaalde verlichting alleen aan te laten gaan als er iemand in de betreffende ruimte aanwezig is. Met een bewegingssensor wordt het mogelijk de verlichting alleen in te schakelen wanneer dat echt nodig is. Daarnaast kunt u besluiten om de verlichting niet op 100% te zetten maar lager, bijvoorbeeld 65% afhankelijk van de behoefte. U zult versteld staan met hoeveel minder licht (energie) u toch uit de voeten kunt.

De bewegingssensor kan ook een goede rol vervullen door bij een gebrek aan activiteiten in een bepaalde ruimte de verlichting en mogelijk ook andere apparaten uit te schakelen. Bij wie lopen niet de kinderen de kamer uit zonder alles netjes af te sluiten? Nu kan automatisch, na een vooraf in te stellen tijd, de verlichting en apparatuur uitgeschakeld worden in de betreffende kamers.

Hoe handig zou het zijn als er automatisch een lampje gaat branden op 20% als u midden in de nacht naar de WC gaat. Niet meer op de tast in het donker naar de WC of struikelend over de spullen van de kinderen. Uiteraard gaat het licht weer automatisch uit zodra u weer onder de warme dekens ligt.

Maak gebruik van avond en dag instelling, door middel van de coördinaten van de woning weet het huis altijd wat er om zich heen gebeurt, zo ook wanneer het donker is of wanneer de zon weer op is. Hier kunt u handig gebruik van maken door bijvoorbeeld de tuinverlichting in en uit te schakelen.

Weet u hoe vaak bij u thuis de verwarming aanstaat, en hoe vaak staat hij aan terwijl u niet thuis bent? Door de thermostaat te laten automatiseren weet de woning of u thuis bent en of de verwarming wel of niet nodig is. Daarbij kan het ook automatisch de zonnewering laten zakken als het te warm wordt.

 

Naast al deze dingen zijn alle apparaten die wij gebruiken voorzien voor een hoge efficiënctie en daardoor energie zuinig. Het verbruik bij stand-by modus staat ook hoog in het vaandel!

 

Wilt u weten wat wij voor uw woning kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan kunnen wij alle mogelijkheden toelichten.