Domotica, verlichting, audio & video, verwarming en beveiliging. Alles onder één knop!

Crestron


Waarom Crestron?

Naast Control4 hebben we gekozen voor de partij Crestron. Crestron is een stabiele grote speler die zich voornamelijk op de bedrijfskant zeer goed vertegenwoordigd. Ondanks dat de Europese markt zich erg aan het ontwikkelen is op het gebied van domotica, loopt Amerika hierop voor. Crestron is een Amerikaans bedrijf, dat alle productontwikkelingen en bouw in Amerika doet om een product van hoog niveau voor u te maken. Ten opzichte van andere spelers is Crestron een partij waarbij het middensegment en topsegment erg sterk vertegenwoordigd is, en voornamelijk gericht is naar overheidsinstellingen, educatie, hotels, retail en de corporate kant.

 

Waarin onderscheidt Crestron zich van anderen?

Crestron is een systeem dat gebaseerd is op een volledig vrij te configureren omgeving. Dit is onder andere terug te zien in de app op je smartphone, op je touchscreen of het bedienscherm op uw televisie. De interface is volledig vrij te configureren, zodat bijvoorbeeld een ideaal platform voor het hogere segment en de bedrijfskant wordt gecreëerd. Dit heeft echter wel directe gevolgen voor het programmeren en de kosten hiervan. Het programmeren en ontwerpen van het systeem is dermate intensief dat dit gemiddeld 50% meer kosten met zich mee brengt, ten opzichte van het middensegment systeem. Tevens is het maken van een wijziging in het systeem bewerkelijker. Maar het grote scala aan mogelijkheden maakt dit meer dan goed!

Zo beschikt Crestron over gekoppelde Event&Room scheduling. Hiermee kunt u al uw (vergader)ruimtes overzichtelijk beheren en reserveren door middel van bedienpanelen in alle ruimtes. Dit zorg ervoor dat de vergaderruimte zich al opstart, voordat u zelf naar binnen bent gestapt. Ook gebouwbeheer is een tak waarbij Crestron erg sterkt is met het overzicht van; uw verlichting, deuren, camera’s, achtergrondmuziek, oproepsystemen et cetera. En dat allemaal op één touchscreen. Bovenstaande maakt dit systeem ideaal voor de middelgrote tot grote bedrijfspanden, zoals bijvoorbeeld scholen.

 

Wilt u weten wat een implementatie van Crestron voor u kan betekenen? Dan kunt u contact opnemen en zullen wij u dit zo goed mogelijk uitleggen. Wanneer gewenst komen wij graag bij u langs voor een uitleg over al uw mogelijkheden.