Domotica, verlichting, audio & video, verwarming en beveiliging. Alles onder één knop!

Bouwplannen

Het implementeren van een domotica systeem is geen eenvoudig traject. Het is van belang hoe het gebouw, waar het systeem geïmplementeerd zal worden, eruit ziet; is er sprake van nieuwbouw of bestaande bouw, liggen er netwerkkabels door het pand etc.?

Bij nieuwbouw en/of renovatie kunnen wij u assisteren tijdens de bouwplannen en bij de implementatie van het domotica systeem. Bij nieuwbouw is het relatief eenvoudig om een domotica systeem in de meterkast aan te leggen. Daarbij is het belangrijk goed te bepalen wat uw wensen zijn op het vlak van domotica en rekening te houden met toekomstige uitbreidingen. Veranderingen aanbrengen nadat de woning, inclusief het domotica systeem, is opgeleverd is vaak een kostbare aangelegenheid. Dat is dan ook de reden dat wij graag zo vroeg mogelijk betrokken worden bij de bouwplannen. Wij staan u graag bij tijdens het maken van de bouwplannen, zodat het domotica systeem voorbereid is op de toekomst.

Bij de implementatie van een domotica systeem in een bestaande woning of bedrijfsruimte heeft een draadloos systeem de voorkeur. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van een variant op het bekende WiFi. Dit maakt het mogelijk een compleet domotica systeem te implementeren, zonder dat daarbij kabels getrokken moeten worden en hak- en breekwerk voorkomen kan worden.