Domotica, verlichting, audio & video, verwarming en beveiliging. Alles onder één knop!

Beveiliging

Bent u gehecht aan uw bezittingen?

Iedereen kent ze wel, vrienden en kennissen waar ooit ingebroken is, of misschien wel bij uzelf! Resultaat is altijd het verlies van kostbaarheden en vaak dierbare herinneringen. Maar ook het gevoel van veiligheid is weg en het is toch een inbreuk op de privacy in uw huis!

Een domotica systeem kan een inbraak niet verhinderen maar kan er wel voor zorgen dat inbreken een stuk minder aantrekkelijk wordt. Door de inzet van camera's, bewegingssensoren en slimme sloten bent u vanaf iedere locatie op de hoogte van wat er zich in en rondom uw huis afspeelt. Door het plaatsen van bewegingssensoren op strategische plaatsen kunt u in de gaten houden wat er gebeurt op verschillende locaties. U kunt het systeem bij beweging in een vooraf bepaalde zone een bericht (SMS of email) aan u laten sturen. Zo krijgt u waar u ook bent altijd een signaal dat er iets aan de hand is. Aan u is het dan ook te beslissen hoe hier op te reageren. Het kan zijn dat u op die manier een bericht krijgt dat uw kinderen thuis komen. Het kan ook een teken zijn dat er een onverwachte en wellicht ongewilde gebeurtenis plaatsvindt. Dan kunt u besluiten om met behulp van de geplaatste camera te kijken wat er precies aan de hand is. Vanuit iedere willekeurige locatie kunt u met uw tablet, smartphone of uw PC de camerabeelden bekijken en op basis van de verkregen informatie actie ondernemen. Het is zelfs mogelijk om (structureel) de camerabeelden op te slaan op een daarvoor geschikt medium (PC, harde schijf of netwerk opslag) zodat u daar later gebruik van kunt maken. De ervaring leert dat de politie bij ongeregeldheden zeer gelukkig is met camerabeelden van goede kwaliteit. Daarnaast werkt de zichtbare aanwezigheid van camera's afschrikkend voor criminelen en werkt dus preventief als het gaat om uw veiligheid.

Naast een melding van inbraak en camerabeelden kan uw domotica systeem het ook onaangenaam maken voor een inbreker. We kunnen ervoor zorgen dat dat bijvoorbeeld alle verlichting vol aan gaat en overal harde muziek gaat spelen waardoor alle aandacht naar de woning getrokken word en een inbreker meteen opvalt en niet rustig zijn gang kan gaan.

 

Afwezigheidsmodus

Een domotica systeem kan er ook voor zorgen dat er word gesimuleerd dat u thuis bent. hierdoor creëren we extra verwarring bij inbrekers en weten ze nooit zeker of er iemand thuis is. Dit gebeurt niet door middel van een standaard klok maar naar aanleiding van het geheugen van uw woning, die leert zichzelf alle gewoontes aan en zal dit op zo'n manier afspelen dat er lastig een patroon te vinden is.